Dedicated Analytical Solutions

2017-04-21

2.05.2017 biuro w Warszawie będzie nieczynne

Przeczytaj więcej

2017-04-04

Badanie Satysfakcji Klientów FOSS 2017

Szanowni Klienci! W niedługim czasie odbędzie się coroczne badanie satysfakcji klientów FOSS.

Przeczytaj więcej

2017-03-07

Relacja ze spotkania Polskiej Sieci Zbożowej – styczeń 2017

Przeczytaj więcej

2016-11-15

Relacja z sympozjum Firmy FOSS z zakresu sektora mleczarskiego- wrzesień 2016

Przeczytaj więcej

2016-10-10

Rozstrzygniecie konkursu fotograficznego na kalendarz FOSS 2017

Przeczytaj więcej

2016-07-27

Sympozjum mleczarskie firm FOSS i CHR. HANSEN – 28-30 września 2016

Serdecznie zapraszamy na Sympozjum z okazji 60-tej rocznicy istnienia firmy FOSS do Hotelu Ossa **** w Rawie Mazowieckiej

Przeczytaj więcej

2016-07-27

Konkurs na zdjęcie do KALENDARZA FOSS 2017

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie fotograficznym pt. „ Z podróży w Polsce”, organizowanym przez firmę FOSS. Na zgłoszenia czekamy do 30 września 2016. Najlepsze prace będą zamieszczone, z podpisem autora, w kalendarzu firmy FOSS na rok 2017, który corocznie trafia do ponad 1000 naszych stałych klientów.

Przeczytaj więcej

2016-05-23

Podziękowania za udział w Konferencji „Trzy odsłony wartości odżywczej”

W kwietniu we współpracy z innymi firmami mieliśmy zaszczyt gościć około 150 osób na konferencji „Trzy odsłony wartości odżywczej”.

Przeczytaj więcej

2016-05-23

Podziękowania za wzięcie udziału w Badaniu Klientów FOSS 2016

Bardzo dziękujemy za uczestnictwo w naszym corocznym badaniu dla klientów! Jesteśmy bardzo wdzięczni za Państwa opinie, gdyż jest to dla nas główne źródło informacji na temat możliwości ulepszenia obsługi klienta.

Przeczytaj więcej

2016-05-11

Nowy analizator DairyScan do wykonywania szybkich pomiarów zawartości tłuszczu i wody w serze: teraz każdy może mieć tę możliwość.

DairyScan to nowy ręczny instrument analityczny do badania zawartości tłuszczu i wody w serze w toku produkcji i w produkcie końcowym. To idealne uzupełnienie MilkoScan Mars (badającego płynne mleko).

Przeczytaj więcej

2016-03-29

Konferencja „Trzy odsłony wartości odżywczej” 12 kwietnia

Zapraszamy na bezpłatny udział w Konferencji współorganizowanej przez FOSS w Nowym Adamowie k. Łodzi. W programie m.in.: o najczęstszych błędach w oznakowaniu produktów mięsnych, wyborach żywieniowych Europejczyków, wymaganiach prawnych i poradach o wartości odżywczych środków spożywczych do etykietowania i inne.
Termin nadsyłania zgłoszeń 9 kwietnia 2016.

Przeczytaj więcej

2016-02-08

Dzięki nowym kalibracjom, analizator Foodscan może posłużyć zakładom mięsnym do znakowania swoich produktów zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011

Przeczytaj więcej

2015-12-21

Zwycięzcy konkursu (kolejność zdjęć przypadkowa)

Firma FOSS dziękuje wszystkim uczestnikom Konkursu Fotograficznego „Zwierzaki w Obiektywie” za nadesłanie wspaniałych zdjęć. Komisja miała trudny orzech do zgryzienia, by wybrać tylko kilka z nich. Wszystkie nadesłane prace były unikatowe i pięknie wykonane. Po długich deliberacjach wybrane zostały zdjęcia dziewięciu uczestników i będą one wykorzystane do kalendarza ściennego firmy FOSS na 2016 rok.

Przeczytaj więcej

2014-10-22

Sympozjum Firmy FOSS z zakresu sektora mleczarskiego

Przeczytaj więcej

2014-10-22

Roztrzygnięcie konkursu na najlepsze zdjęcia do firmowego kalendarza sciennego firmy FOSS.

Przeczytaj więcej

2014-10-08

Bezpłatna konferencja szkoleniowa

„Nowe wymagania Unii Europejskiej dotyczące znakowania mięsa i produktów mięsnych oraz najwyższych dopuszczalnych poziomów niektórych zanieczyszczeń w żywności”

Przeczytaj więcej

2014-10-08

Przeczytaj więcej

2013-02-22

Zmiana adresu

Od dnia 1 Marca 2013 roku firma FOSS Polska Sp. z o.o. zmienia siedzibę

Przeczytaj więcej

2011-02-08

Analiza tłuszczu przy zastosowaniu promieni rentgenowskich w celu wydajnego suszenia szynek

Analiza tłuszczu przy zastosowaniu promieni rentgenowskich w celu wydajnego suszenia szynek

Przeczytaj więcej

2011-02-08

Wbudowana w linię analiza NIR do sprawnej produkcji mąki

Wbudowana w linię analiza NIR do sprawnej produkcji mąki

Przeczytaj więcej

2011-01-27

Nowy podatek z tytułu zawartości tłuszczu w mięsie

Będąc już krajem o wysokim poziomie opodatkowania, Dania wkrótce będzie musiała przyzwyczaić się do nowego podatku – dodatkowej opłaty z tytułu zawartości tłuszczu w mięsie i innej żywności.

Przeczytaj więcej

2011-01-25

Nowe możliwości analizy wina dla producentów wina

Pakiet kalibracyjny dla moszczu analizatora wina OenoFoss™ został poszerzony o cztery nowe kalibracje: kwas glikonowy, gęstość, kwas jabłkowy i kwas winowy.

Przeczytaj więcej

2010-12-15

Konferencja na temat zabezpieczenia dostaw ziarna

Międzynarodowa sesja Rady ds. Zboża na temat "Dostaw zboża i światowego zabezpieczenia żywności’

Przeczytaj więcej

2010-11-01

Rewolucja w analizie dwutlenku siarki odkryta podczas ViniTech

Nowa technologia analityczna na wystawie

Przeczytaj więcej

2010-10-22

Nowy lider elitarnego zespołu ds. chemometrii

Dr Lars Norgard powołany na managera ds. chemometrii w FOSS

Przeczytaj więcej

2010-10-20

Rosnące zainteresowanie wykrywaniem zafałszowań

Moduł wykrywania zafałszowań i próbek nietypowych cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród instytucji kontrolujących mleko

Przeczytaj więcej

2010-10-15

Technologia analityczna pomagająca uniknąć globalnego kryzysu żywnościowego

Technologia analityczna pomaga zwiększyć wydajność wysokiej jakości, bezpiecznych produktów zapewniając jednocześnie optymalne zyski dla farmerów i producentów.

Przeczytaj więcej

2010-10-14

Prestiżowa nagroda z dziedziny chemometrii przyznana naukowcowi z FOSS

Prestiżowa nagroda z dziedziny chemometrii przyznana naukowcowi z FOSS

Przeczytaj więcej

2010-09-20

Idealne do analizy tłuszczu w linii produkcyjnej

Analiza elementów mięsa bezpośrednio podczas produkcji może okazać się przemyślanym posunięciem, co odkryli dostawcy mięsa o wysokiej jakości, Böseler Goldschmaus po integracji analizatora tłuszczu MeatMaster z procesem rozbioru.

Przeczytaj więcej

2010-09-20

Monitoring zafałszowań mleka przy użyciu spektroskopii w podczerwieni z wykorzystaniem transformacji Fouriera

Monitoring zafałszowań mleka przy użyciu spektroskopii w podczerwieni z transformatą Fouriera

Przeczytaj więcej

2010-09-14

Nowa opcja testowa poszerza zakres kontroli bezpieczeństwa żywności

Nowa opcja testowa poszerza zakres kontroli bezpieczeństwa żywności

Przeczytaj więcej

2010-09-08

Chińskie sympozjum podkreśla potrzebę kontroli bezpieczeństwa żywności

Chińskie sympozjum podkreśla potrzebę kontroli bezpieczeństwa żywności

Przeczytaj więcej

2010-07-28

ProFoss zapewnia najwyższą jakość

Najlepsza kontrola: ProFoss pomaga producentowi najlepszej mąki Emilio Estebanowi wprowadzić kontrolę jakości na wyższy poziom, dając jednocześnie większy wgląd w proces mielenia.

Przeczytaj więcej

2010-06-23

Poszerzone zastosowanie ProFoss w celu poprawy wydajności w produkcji artykułów mleczarskich

Poszerzone zastosowanie ProFoss w celu poprawy wydajności w produkcji artykułów mleczarskich

Przeczytaj więcej

2010-06-16

Wydajne zarządzanie składnikami odżywczymi przy użyciu NIR do ponownego obiegu płynnych nawozów gospodarczych

Nowa metoda skutecznego wprowadzania planów zarządzania składnikami odżywczymi w gnojowicy została przedstawiona w dokumencie dla magazynu FOSS In Focus przez Dr Wilfrieda Wenzla, z instytutu badań rolniczych HBLFA Raumberg-Gumpenstein w Austrii.

Przeczytaj więcej

2010-06-10

Mądre gospodarowanie z Herd Navigator zwiększa zyski i poprawia dobrostan zwierząt

Mądre gospodarowanie z Herd Navigator zwiększa zyski i poprawia dobrostan zwierząt

Przeczytaj więcej

2010-06-07

Witamy w zautomatyzowanym laboratorium

Zautomatyzowane działania laboratoryjne pomagają nadążać za ewoluującym zapotrzebowaniem w zakresie kontroli mleka zapewniając jednocześnie bardziej elastyczne usługi dla hodowców i mleczarni.

Przeczytaj więcej

2010-05-21

Łatwa analiza tłuszczu mająca na celu wspomaganie producentów mięsa w zakresie poprawy jakości i zysków

Łatwa analiza tłuszczu mająca na celu wspomaganie producentów mięsa w zakresie poprawy jakości i zysków

Przeczytaj więcej

2010-05-12

Trwałe partnerstwo z największym laboratorium kontrolującym mleko w Chile

Trwałe partnerstwo z największym laboratorium kontrolującym mleko w Chile

Przeczytaj więcej

2010-05-10

Lepszy boczek dzięki MeatMaster

Lepszy boczek dzięki MeatMaster

Przeczytaj więcej

2010-04-23

Wartość standaryzacji mleka

Wartość standaryzacji mleka

Przeczytaj więcej

2010-04-14

Aktualizacja OenoFoss ułatwia uzyskanie prawidłowego procesu fermentacji wina

Aktualizacja OenoFoss ułatwia uzyskanie prawidłowych fermentacji wina Popularna koncepcja OenoFoss wzbogaciła się dzięki nowemu parametrowi pomiarowemu.

Przeczytaj więcej

2010-04-04

Światowa sieć analityczna poprawia jakość żywności i paszy na całym świecie

Światowa sieć analityczna poprawia jakość żywności i paszy na całym świecie

Przeczytaj więcej

2010-03-31

Statystyczne wykresy kontrolne procesu produkcji dają lepszy pogląd na jej przebieg

Statystyczne wykresy kontrolne procesu produkcji spojrzenie dają lepszy pogląd na jej przebieg

Przeczytaj więcej

2010-03-23

Nowe elastyczne rozwiązanie do standaryzacji zawartości tłuszczu w produktach mięsnych

Nowe elastyczne rozwiązanie do standaryzacji zawartości tłuszczu w produktach mięsnych

Przeczytaj więcej

2010-03-08

16-te Spotkanie European Grain Network

16-te Spotkanie European Grain Network

Przeczytaj więcej

2010-03-07

Utrzymując najwyższą jakość burgunda

Utrzymując najwyższą jakość burgunda

Przeczytaj więcej

2010-03-03

W gotowości do analizy paszy przy użyciu Zdalnej Analizy Internetowej (RINA)

W gotowości do analizy paszy przy użyciu Zdalnej Analizy Internetowej (RINA)

Przeczytaj więcej

2010-01-04

Laboratorium Qlip otwiera drzwi przed uczestnikami sympozjum CMT

Laboratorium Qlip otwiera drzwi przed uczestnikami sympozjum CMT

Przeczytaj więcej

2009-12-16

Czysta analiza Kjeldahl zwiększa bezpieczeństwo w laboratorium

Zaawansowana technologia sprawia, że analiza Kjeldahl staje się bezpieczniejsza i wydajniejsza, co zauważyli użytkownicy w laboratorium Viking Malt w Halmstad w Szwecji.

Przeczytaj więcej

2009-12-11

FOSS A/S wspiera rozwój nowych narzędzi oprogramowania dla celów analizy w bliskiej podczerwieni

FOSS A/S wspiera rozwój nowych narzędzi oprogramowania dla celów analizy w bliskiej podczerwieni

Przeczytaj więcej

2009-12-10

Pomieszczenie do rutynowej analizy w dobrych winiarniach

Pomieszczenie do rutynowej analizy w dobrych winiarniach

Przeczytaj więcej

2009-11-27

2009-11-27 Droga rozwoju: Sympozjum Zintegrowanego Badania Mleka FOSS, 18-20 listopada, Amsterdam

2009-11-27 Droga rozwoju: Sympozjum Zintegrowanego Badania Mleka FOSS, 18-20 listopada, Amsterdam

Przeczytaj więcej

2009-11-04

Monitorowanie procesu w wysokiej rozdzielczości w celu poprawy wydajności produkcji pożywienia i paszy

Monitorowanie procesu w wysokiej rozdzielczości w celu poprawy wydajności produkcji pożywienia i paszy

Przeczytaj więcej

2009-10-28

Poprawa bezpieczeństwa żywności ze zautomatyzowanym wykrywaniem ciał obcych

Poprawa bezpieczeństwa żywności ze zautomatyzowanym wykrywaniem ciał obcych

Przeczytaj więcej

2009-10-28

Szybka kontrola produkcji

Szybka kontrola produkcji

Przeczytaj więcej

2009-10-28

Rutynowa analiza wykorzystująca technologię podczerwieni - czy warto?

Rutynowa analiza wykorzystująca technologię podczerwieni - czy warto?

Przeczytaj więcej

2009-08-19

Nowy europejski standard do oznaczania zawartości tłuszczu surowego i całkowitego w zbożach, produktach zbożowych i paszach zwierzęcych

Nowa europejska norma do oznaczania zawartości tłuszczu surowego i całkowitego w zbożach, produktach zbożowych i paszach zwierzęcych

Przeczytaj więcej

2009-05-28

Rekomendacje opublikowane w dokumencie o metodach testów analitycznych dla wywarów zbożowych

Rekomendacje opublikowane w dokumencie o metodach testów analitycznych dla wywarów zbożowych

Przeczytaj więcej

2009-03-25

Nowy standard do analizy zawartości włókna w paszy zwierzęcej: pobierz bezpłatną kopię artykułu z Dziennika AOAC

Nowy standard do analizy zawartości włókna w paszy: pobierz bezpłatną kopię artykułu z Journal of AOAC

Przeczytaj więcej

0001-01-01

Przeczytaj więcej

0001-01-01

Przeczytaj więcej

0001-01-01

Nowe możliwości Analizy Mleka Surowego

Ponad 120 delegatów z 32 krajów, w tym 10 z Polski, uczestniczyło w Konferencji FOSS „INNOWACJA W ANALIZIE MLEKA SUROWEGO”, która odbyła się w Hillerød, 28 - 29 maja.

Przeczytaj więcej

We make your user experience better by using cookies. If you continue on this website you agree to the use of cookies. Read more about cookies here.

×