Dedicated Analytical Solutions

“MeatMaster w San Angelo ”

W San Angelo Packing w Teksasie, USA, MeatMaster jest używany do standaryzacji tysiąckilogramowych palmboxów i wykrywania ciał obcych.

“Półautomatyczna standaryzacja tłuszczu do produkcji kiełbas peklowanych i wędzonych ”

Casademont jest rodzinną firmą produkującą różnego rodzaju przetworzone produkty wieprzowe jak kiełbasy fermentowane (chorizo, salami itd.), szynki suszone, szynki gotowane, itd. Roczna sprzedaż kształtuje się na poziomie około 250 mln EUR. Przy poziomie zatrudnienia około 400 pracowników. Dzienna produkcja to około 100 ton. MeatMaster jest używany do półautomatycznej standaryzacji tłuszczu przy produkcji peklowanych i wędzonych kiełbas.

“Mięso mielone - Martinez Lorientes, Hiszpania ”

Firma Embutidos Martínez została założona w 1988 roku a zakład w Bunol jest nowym i wysoce zautomatyzowanym zakładem zajmującym się produkcją paczkowanego mięsa mielonego. MeatMaster jest w pełni zintegrowany z linią produkcyjną i dostarcza dane dotyczące automatycznej produkcji paczkowanego mięsa mielonego. Mięso, w którym wykryto kości lub obiekty metalowe jest automatycznie odrzucane.

“Standaryzacja paczkowanego mięsa mielonego ”

Pan Hans Jürgen Kummer, Kierownik Generalny Schiller Fleisch, mówi: “Dzięki MeatMaster przeprowadzany analizę zawartości tłuszczu, określamy wagę a co najważniejsze, sprawdzamy mięso na obecność ciał obcych, co umożliwia nam oferowanie bardzo bezpiecznych produktów. MeatMaster pozwala nam zawsze oferować świeże a przede wszystkim standaryzowane i przebadane produkty.“

“Brak ciał obcych dzięki stosowaniu aparatu MeatMaster ”

W Carrasco w Urugwaju MeatMaster kontroluje wszystkie wychodzące kartony pod względem tłuszczu oznaczonego chemicznie i obecności ciał obcych.

“Pobierz opisy przypadków zastosowania aparatu MeatMaster™ ”

Poczytaj o tym jakie korzyści ze stosowania MeatMaster czerpie pięciu wybranych użytkowników

Przeczytaj więcej (pdf 438kb)

“Zalety związane z szybkimi, codziennymi pomiarami są ogromne. ”

Producenci kebabu Meetab w Linköping, w Szwecji mieli problemy z różnicami zawartości tłuszczu w poszczególnych dostawach mięsa. Ale sytuacja ta uległa zmianie w 2006 roku, po instalacji aparatu FoodScan™

Przeczytaj więcej (pdf 133kb)

“"Aby uzyskać najnowsze dane, wystarczy zaledwie jedno kliknięcie" ”

Devault Foods w Pensylwanii wykorzystała nowe oprogramowanie RINA i teraz jest w stanie kontrolować analizę mięsa w sposób zdalny.

Przeczytaj więcej (pdf 265kb)

“Analiza NIR zapewnia stałą kontrolę nad zawartością tłuszczu w wieprzowinie ”

Specjaliści w firmie Calihan używają analizatora MeatScan do szybkiej i niezawodnej analizy zawartości tłuszczu w dostawach mięsa

We make your user experience better by using cookies. If you continue on this website you agree to the use of cookies. Read more about cookies here.

×