Dedicated Analytical Solutions

Znajdź rozwiązanie właściwe dla rodzaju próbki

Popraw wydajność, popraw zyskowność

Dla producenta wytwarzającego 10 ton mięsa mielonego dziennie, 1% poprawa dokładności w pomiarze zawartości tłuszczu może prowadzić do rocznych oszczędności na poziomie przynajmniej 30,000 euro dzięki lepszemu wykorzystaniu surowców i lepszej kontroli dostawców.

Serwis i wsparcie FOSS

Będąc więcej, niż tylko urządzeniem, rozwiązania FOSS wspierane są przez globalną sieć ponad 250 należycie przeszkolonych inżynierów serwisowych.

Pomoc techniczna FOSS

Idealna precyzja w produkcji mięsa mielonego

Standaryzacja mięsa mielonego

Ten filmik przedstawia system MeatMaster II podczas gdy urządzenie skanuje mięso w celu standaryzacji partii towaru zgodnie ze wstępnie zdefiniowanymi założeniami. Zapraszamy do obejrzenia tego wideo, aby zapoznać się ze sposobami standaryzacji partii mięsa mielonego, na przykład proporcji mięsa chudego do tłustego w produkcji kiełbas z wykorzystaniem standaryzacji ręcznej lub automatycznej oraz z innymi korzyściami, takimi jak możliwość wykrywania ciał obcych i przechowywania danych (ID pojemników).

Standaryzacja mięsa mielonego

Ten filmik przedstawia system MeatMaster II podczas gdy urządzenie skanuje mięso w celu standaryzacji partii towaru zgodnie ze wstępnie zdefiniowanymi założeniami. Zapraszamy do obejrzenia tego wideo, aby zapoznać się ze sposobami standaryzacji partii mięsa mielonego, na przykład proporcji mięsa chudego do tłustego w produkcji kiełbas z wykorzystaniem standaryzacji ręcznej lub automatycznej oraz z innymi korzyściami, takimi jak możliwość wykrywania ciał obcych i przechowywania danych (ID pojemników).

Standaryzacja paczkowanego mięsa mielonego

Pan Hans Jürgen Kummer, Kierownik Generalny Schiller Fleisch, mówi: “Dzięki MeatMaster przeprowadzany analizę zawartości tłuszczu, określamy wagę a co najważniejsze, sprawdzamy mięso na obecność ciał obcych, co umożliwia nam oferowanie bardzo bezpiecznych produktów. MeatMaster pozwala nam zawsze oferować świeże a przede wszystkim standaryzowane i przebadane produkty.“

Zobacz jak działa MeatMaster.

Wykorzystanie technologii promieni rentgenowskich w MeatMaster™ zapewnia ciągłe wyniki w czasie rzeczywistym w oparciu o skanowanie 100% ilości mięsa znajdującego się na przenośniku. MeatMaster może być użyty do analizy mięsa i wykrywania ciał obcych w każdym rodzaju mięsa surowego.

Zobacz jak działa ProFoss.

ProFossTM wykonuje łatwą kontrolę zawartości tłuszczu w produkcji mięsa mielonego. Technologia wysokiej rozdzielczości prowadzi do uzyskania wyników o bardzo dobrej dokładności.

Mięso mielone - Martinez Lorientes, Hiszpania

Firma Embutidos Martínez została założona w 1988 roku a zakład w Bunol jest nowym i wysoce zautomatyzowanym zakładem zajmującym się produkcją paczkowanego mięsa mielonego. MeatMaster jest w pełni zintegrowany z linią produkcyjną i dostarcza dane dotyczące automatycznej produkcji paczkowanego mięsa mielonego. Mięso, w którym wykryto kości lub obiekty metalowe jest automatycznie odrzucane.

We make your user experience better by using cookies. If you continue on this website you agree to the use of cookies. Read more about cookies here.

×