Dedicated Analytical Solutions

Znajdź rozwiązanie właściwe dla rodzaju próbki

Poprawa wydajności, popraw zyskowność

Dla producenta wytwarzającego 10 ton mięsa mielonego dziennie, 1% poprawa dokładności pomiaru zawartości tłuszczu może prowadzić do rocznych oszczędności na poziomie przynajmniej 30,000 euro dzięki lepszemu wykorzystaniu surowców i lepszej kontroli dostawców.

Serwis i wsparcie FOSS

Będąc więcej, niż tylko urządzeniem, rozwiązania FOSS wspierane są przez globalną sieć ponad 250 należycie przeszkolonych inżynierów serwisowych.

Pomoc techniczna FOSS

Właściwa zawartość tłuszczu w produkcji kiełbas

Standaryzacja w produkcji kiełbas

Ten filmik przedstawia system MeatMaster II podczas gdy urządzenie skanuje mięso w celu standaryzacji partii towaru zgodnie ze wstępnie zdefiniowanymi założeniami. Zapraszamy do obejrzenia tego wideo w celu zapoznania się ze standaryzacją proporcji mięsa chudego do tłustego przy produkcji kiełbas z wykorzystaniem procesu podawania ręcznego lub automatycznego oraz z innymi korzyściami, takimi jak możliwość wykrywania ciał obcych i przechowywania danych (ID pojemników).

Wysoka jakość kiełbas dzięki analizie NIR

Handl Meats, Tyrol (Austria), objaśnia, jak przejście na system analizy NIR w linii produkcyjnej pomógł firmie znormalizować zawartość tłuszczu w produkcji kiełbas, zapewniając jednorodność i wysoką jakość produktów, a zarazem zapobiegając niepotrzebnym stratom mięsa chudego.

Półautomatyczna standaryzacja tłuszczu do produkcji kiełbas peklowanych i wędzonych

Casademont jest rodzinną firmą produkującą różnego rodzaju przetworzone produkty wieprzowe jak kiełbasy fermentowane (chorizo, salami itd.), szynki suszone, szynki gotowane, itd. Roczna sprzedaż kształtuje się na poziomie około 250 mln EUR. Przy poziomie zatrudnienia około 400 pracowników. Dzienna produkcja to około 100 ton. MeatMaster jest używany do półautomatycznej standaryzacji tłuszczu przy produkcji peklowanych i wędzonych kiełbas.

Inteligentna analiza mięsa

Nawet najmniejszy producent kiełbasy może korzystać z rozwiązania FOSS. MeatScan dostarcza dokładnych informacji na temat analizy zawartości tłuszczu w próbkach z partii, surowcach lub produktach końcowych w czasie krótszym niż 2 minuty,.

Przeczytaj więcej

We make your user experience better by using cookies. If you continue on this website you agree to the use of cookies. Read more about cookies here.

×