Dedicated Analytical Solutions

Mleko i produkty mleczarskie

Właściwe rozwiązanie dla rodzaju próbki

Szybki zwrot z inwestycji

Mleczarnia produkująca 300 000 litrów mleka dziennie może wykorzystać MilkoScan do poprawy dokładności testowania mleka i zaoszczędzić 0,014% tłuszczu na każdy przetworzony litr mleka. W ciągu roku, wydaje się więc, że można zaoszczędzić do $ 59 787 dolarów amerykańskich.

Skontaktuj się z lokalnym przedstawicielem FOSS w celu omówienia możliwych do osiągnięcia oszczędności w procesie produkcyjnym.

Serwis i wsparcie FOSS

Będąc więcej, niż tylko urządzeniem, rozwiązania FOSS wspierane są przez globalną sieć ponad 250 należycie przeszkolonych inżynierów serwisowych.

Pomoc techniczna i szkolenia

Rozwiązania mleczarskie - sukces w całym procesie

FOSS oferuje kompletny zakres dostosowanych do potrzeb rozwiązań dających nowe szanse na optymalizację produkcji artykułów mleczarskich począwszy od poprawy jakości i bezpieczeństwa surowców, poprzez standaryzację mleka oraz kontrolę produktów końcowych.

Informacja prosto z linii - jak skorzystać z nowych rozwiązań analizy procesu produkcji mleczarskiej.

Dzięki analizie na linii produkcyjnej wykorzystującej bliską podczerwień codziennie poprawiane są możliwości sterowania procesem.

Przeczytaj więcej (pdf 175kb)

MilkoScan FT1

MilkoScan™ FT1 — zysk i stała jakość produktów mleczarskich

MilkoScan™ FT1 analizuje główne składniki surowego i przetworzonego mleka, śmietany i serwatki, takie jak tłuszcz, białko, suchą masę, laktozę oraz monitoruje próbkę pod kątem ewentualnych zafałszowań. Wyniki analiz mogą być wykorzystane do wyliczania płatności za mleko, obliczania bilansu składników w produkcji, standaryzacji wartości docelowych, jak i kontroli produktów końcowych. MilkoScan™ FT1 jest szybkim i dokładnym analizatorem, który może mieć duży wpływ na poprawę zysku mleczarni.

Przeczytaj więcej

MilkoScan Mars

The new MilkoScan™ Mars — analiza mleka dla każdego laboratorium.

MilkoScan Mars wykorzystuje zaawansowaną analizę FTIR, dzięki czemu ogranicza stosowanie długotrwałych i pracochłonnych tradycyjnych metod analitycznych i daje możliwość wykrycia przypadkowego lub celowego zafałszowania mleka.

Przeczytaj więcej

Następny krok w dziedzinie sterowania procesem produkcji mleczarskiej.

W niemieckiej spółdzielni mleczarskiej Berchtesgaden postanowiono skorzystać z nowej technologii i wybrać rozwiązanie pomiarowe, mające pomóc zoptymalizować wydajność i kontrolę kluczowych parametrów jakościowych w zakresie produkcji masła i sera.

Przeczytaj więcej (pdf 175kb)

Dotyk jakości

Amerykański producent wyrobów mleczarskich Oakhurst Dairy przekazał nam swoje wrażenia dotyczące nowego oprogramowania do urządzenia MilkoScan™ FT2 umożliwiającego pracę na ekranie dotykowym.

Przeczytaj więcej (pdf 104kb)

Rozwiązanie FOSS obejmuje gotowe do użycia kalibracje.

W celu dokładnego oznaczenia zawartości tłuszczu, białka, laktozy, suchej masy, wody i suchej masy beztłuszczowej w produktach mleczarskich, rozwiązania Foss mogą być zastosowane od razu bez długotrwałej procedury kalibracji. MilkoScan™ FT 2 zawiera gotowe do użytku kalibracje dla: mleka, śmietanki, serwatki i produktów fermentowanych.

Przeczytaj więcej

Sympozjum mleczarskie firm FOSS i CHR. HANSEN – 28-30 września 2016

2016-07-27

Serdecznie zapraszamy na Sympozjum z okazji 60-tej rocznicy istnienia firmy FOSS do Hotelu Ossa **** w Rawie Mazowieckiej

Przeczytaj więcej

Szybkie i wiarygodne wyniki

W laboratorium, przy linii produkcyjnej lub bezpośrednio w trakcie produkcji, rozwiązania FOSS umożliwiają skuteczną kontrolę szeregu produktów mleczarskich takich, jak mleko, masło, ser, jogurt, proszki, koncentraty mleka.

Powtarzalność i stabilność w produkcji artykułów mleczarskich

Dokładna standardyzacja online pomaga najlepiej wykorzystać wartościowy surowiec podczas monitorowania produkcji masła, proszków i sera.

We make your user experience better by using cookies. If you continue on this website you agree to the use of cookies. Read more about cookies here.

×