Dedicated Analytical Solutions

Mleko i produkty mleczarskie

“Idealny ser do pizzy za właściwą cenę ”

Produkcja sera staje się ekonomiczna i przewidywalna przy zastosowaniu ProcesScan FT

“Kontrola procesu w linii produkcyjnej ”

Szybka i ciągła regulacja przepływu mleka wprowadzanego do linii produkcyjnej prowadzi do znacznych oszczędności w procesie produkcji dzięki wzrostowi wydajności. Przykładem jest serownia firmy Arla.

Przeczytaj więcej (pdf 683kb)

“Tradycja z dodatkiem technologii. ”

Producenci serów tradycyjnych Belton Cheese mają niespotykaną właściwość zamieniania wszystkiego w złoto, jeśli chodzi o wygrywanie nagród i zdobywanie najlepszych miejsc na półkach w sklepach i supermarketach. Technologia analityczna pomaga im zachować i ulepszać jakość.

Przeczytaj więcej (pdf 764kb)

“Dotyk jakości ”

Amerykański producent wyrobów mleczarskich Oakhurst Dairy przekazał nam swoje wrażenia dotyczące nowego oprogramowania do urządzenia MilkoScan™ FT2 umożliwiającego pracę na ekranie dotykowym.

Przeczytaj więcej (pdf 104kb)

“Wartość standardyzacji mleka ”

W jaki sposób produkować wyroby o stałej jakości w wielu fabrykach przy ciągle zmieniających się cechach dostarczanego mleka? Odpowiedź, według wiodącego producenta wyrobów mleczarskich Fonterra, to: standaryzacja mleka.

Przeczytaj więcej (pdf 2141kb)

“Wiarygodna produkcja mleczarska ”

Rok 2020. Kierownik produkcji siedzi przy swoim komputerze. Planuje produkcję z wykorzystaniem informacji płynacej z autocystern jadacych w stronę zakładu.

Przeczytaj więcej (pdf 165kb)

“Szukanie równowagi w zakresie tłuszczów nasyconych ”

Więcej czasu na trawie: odpowiednie modyfikacje paszy dla bydła mlecznego mogą prowadzić do uzyskania mniejszej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych w mleku

Przeczytaj więcej (pdf 249kb)

“Det okologiske mejeri Naturmalk ”

Anne Lund Jensen, Kierownik ds. Kontroli jakości, Naturmalk mówi:

"Zastąpienie Gerbera urządzeniem MilkoScan Minor było dużą zmianą - krokiem we właściwym kierunku. Dzięki MSC Minor jesteśmy w stanie wykonać więcej korekt w trakcie produkcji, ponieważ możemy wykonać więcej pomiarów. Wykonywanie 200 analiz na dzień nie jest dla nas niczym niezwyczajnym. Koszt produkcji został zdecydowanie zredukowany a surowiec jest lepiej wykorzystywany."

“Ollingegaard Mejeri ”

Michael Christensen, Dyrektor mleczarni, Ollingegaard mówi:

"Wykorzystujemy nasz MilkoScan Minor często w Ollingegaard - Cały personel produkcyjny, włącznie ze mną, jest bardzo zadowolony z posiadania tego niewielkiego urządzenia. Zawartość tłuszczu w naszych produktach końcowych została ustabilizowana a zapłata za surowiec stała się bardziej sprawiedliwa. Generalnie, jesteśmy tutaj bardzo szczęśliwi."

We make your user experience better by using cookies. If you continue on this website you agree to the use of cookies. Read more about cookies here.

×